DİKKAT

DİKKAT!!! Mağdur Olmamak İçin Hiçbir Kişi Yada Firmaya Ön Kapora Göndermeyiniz.

EVLERE İŞ VEREN FİRMALAR

Teg Turkexport Group, ev hanımlarına istihdam sağlıyor. Evlere el işi siparişi veren firma ayrıca, ev kadınlarının tasarımlarını 'Anadolu Esintisi' adı altında sitesinde sergileyerek alıcı buluyor

10 yaşından beri el işleriyle ilgilenen Müge Orakçoğlu ve Şebnem Sürereker, bu hobilerini işlerine dönüştürmüşler. Yaklaşık 7 ay önce internet üzerinde biraya gelen ikili, Anadolu kadınının yıllardır el emeği göz nuru dökerek hazırladığı benzersiz giysileri dünyaya tanıtmaya karar vermişler. Şebnem Sürerker'in annesinin hazırladığı 70 parçalık koleksiyonla bu işe başlamışlar.

Öncelikli hedeflerinin ihracat olduğunu belirten Orakçıoğlu, "70 parçalık bu koleksiyon bize inanılmaz bir itici güç ve motivasyon verdi. Şu an koleksiyonumuzu yaz sezonuna yönelik yeni ürünlerimizle birlikte yaklaşık 170 parçaya ulaştırdık.

Koleksiyonumuz kaşkol, bere, bluz, büstiyer, şal, panço, yelek, mayo-pareo ve aksesuar gruplarından oluşuyor. Sektöre girdikten sonra hediyelik ve promosyon konusunda da büyük talep aldık. Bu anlamda tamamen el sanatı içerikli bir promosyon ve hediyelik grubumuz da var" diye anlatıyor.

2006'ta mağaza açacak

Web sitelerinde müşterilerine 'Hayal Edin Üretelim' imkanı da sunduklarını ifade eden Orakçıoğlu, "Kişiye özel hediyelikler, hediye sepetleri konusunda da hizmet veriyoruz. Girdiğimiz bu alanda da Uzakdoğu ve Çin firmaları faaliyet gösteriyor. Hedefimiz çok kaliteli malzeme ve kaliteli işçilik ile dünyada ülkemizin adını duyurmak. 2006 yılının yaz aylarında kendi markamız ile bir mağaza açmak da istiyoruz" diyor.

Bin kadına iş imkânı

Ev hanımlarına istihdam sağlamanın da amaçları arasında yer aldığını kaydeden Orakçıoğlu, şöyle devam ediyor: "Bu anlamda ciddi bir misyon üstlendiğimize inanıyoruz. Bu projeden haberdar olan hanımlarımız her gün ya ofisimize gelerek, telefonla ya da internet üzerinden bize ulaşarak ürünlerini tanıtıyorlar. Hanımlarımızın bu ürünlerini kendi koleksiyonumuza katmadan 'Anadolu Esintisi' adı ile sitemizde kendi isimleri ile kodlandırarak sergiliyoruz. Şu an için 6 ayrı ekibimiz var. Ekiplerdeki hanımların sayısı yaklaşık bin kişiyi buluyor. Biz doğrudan ekip başı hanımlar ile bağlantıdayız. Gelen sipariş hangi ekibin faaliyet alanına giriyor ise biz de direkt olarak konuyu o ekibe yönlendiriyoruz. Bizler de sürekli örgü ördüğümüz için el emeğinin değerini çok iyi biliyoruz. Ekiplerimiz her geçen gün daha da büyüyor."

Amerika'dan talep çok

Kendi koleksiyonlarının satışını amaçladıklarını belirten Orakçıoğlu, "Markamızı belirledik ve tescil işi için 2006'da başvuruda bulunacağız. Müşteri odaklı çalıştığımız için müşterilerimizden gelen her tür talebi yanıtlayabiliyoruz. Kendi koleksiyonumuzun dışında onların istekleri doğrultusunda model çalışması da yapabiliyoruz. Ayrıca ekibimiz çok geniş olduğu için bizim yönlendirmemizle tekstil firmaları ile aksesuar ve el işlemeleri konusunda da çalışabiliyoruz. Buna ilaveten web sitemiz üzerinden perakende satış da yapmaktayız. Yurtiçine yönelik olarak birkaç mağaza zinciri ile görüşmelerimiz sürüyor" diye ekliyor.

Yurtdışından ünlü bir markadan minimum 10 bin adetlik bir talep geldiğini ifade eden Orakçıoğlu, şunları ekliyor: "Çünkü el işinde 10 bin adet çok ciddi bir rakam. Şu aşamada artık her tür talebe yanıt verebilecek duruma geldiğimiz için ihracat konusuna hız verdik. İtalya, Slovenya, Almanya, İspanya ve Yunanistan'a teklif verdik. Amerika'dan da koleksiyonumuzla ciddi olarak ilgilenen firmalardan geri dönüşler başladı. El sanatları konusunda çok ileri bir düzeyde olan Hindistan'dan aldığımız bir talep de bizi çok şaşırttı. Hintliler, Türk el sanatlarından oluşan çeyiz setlerine ilgi gösterdiler ve İstanbul'a geldiler. Ocak ayı sonuna doğru kendileri için küçük bir koleksiyon hazırlayacağız."

Tel: 0212 2339830

http://www.turkexportgroup.com/

Kişiye özel çeyiz setleri üretecek


Bu yılki hedeflerinin 400 bin euro olduğunu ifade eden Orakçıoğlu, "Şu ana kadar yaptığımız satışlar 2 aylık bir dönemde yaklaşık 10 bin euro. Yeni projelerimiz de var. Sürekli olarak proje üretmeye devam ediyoruz.

Öncelikli projemiz ürünlerimizi dokuma ve örme kumaş grupları ile kombine ederek yeni bir koleksiyon oluşturmak. Bu koleksiyon için ağırlıklı olarak otantik Türk kumaşları ile beraber özgün dantel ve diğer Türk işleme örneklerini kullanacağız.


Çocuk grubu da yapacak

 kış sezonu için çok özel ipliklerden üretilmiş çok özel modellerde kazak ve benzeri dış giyim koleksiyonu da hazırlayacağız. Bu koleksiyona bayanların yanı sıra erkek ve çocuk grupları da dahil olacak.

Hedefimiz çeyiz hazırlaması gereken ama buna vakti olmayan bayanların direkt bize gelerek hayallerini ifade etmeleri ve kişiye özel çeyiz setlerini oluşturarak kendilerine sunmamız" diye anlatıyor.

3 yorum:

  1. örgü yapabilirim
    seldabicer01@hotmail.com

    YanıtlaSil
  2. SLM BEN ADAPAZARINDAN SİZE GRUBUMLA KATILMAK İSTİYORUM.TEL.05305200284.FATMA

    YanıtlaSil
  3. merhaba 10 kısılık bır grubum var.orgu dantel yapabiliriz.bize ulasırsanız sevinirim.sselvinn1979@hotmail.com

    YanıtlaSil